Suunnitelmia keväälle & kesälle 2015

Facebooktwittergoogle_pluspinteresttumblr

Nyt kun lumet ovat sulaneet ja pintaroutakin alkaa olla hellittänyt otteensa, alkaa työmaa taas houkutella luokseen. Aiemman omistajan – jonka nimeksi sopisi vaikkapa “Tuholainen” – jälkien siivoaminen jatkuu vielä tilalla osan kevättä. Tarkoituksenamme on kunnostaa vanhan talon pihapiiri ja muokata se sellaiseksi kuin tahdomme. Viime kevään aikana saimme jo aika paljon aikaiseksi tällä osa-alueella, kunnes kasvukausi kaunisti paikat ja sotki siivouskuviot.

Parin viikon siivoustöiden jälkeen luulisin, että olemme valmiita maanrakennustöiden käynnistämiseen. Suunnitelma on vielä avoin tältä osin, mutta luultavasti toteutamme pintamaan vaihdon tänä keväänä ja kaivatamme samalla kuopat hedelmäpuutarhalle, johon olisi tarkoitus tulla 12-18 puuta. Hedelmätarhan koko saattaa kuulostaa järjettömältä yhdelle perheelle ja niin se varmasti onkin, mutta silti suunnitelmiimme nähden juuri sopiva – lähes riippumatta siitä mitkä osat suunnitelmista toteutuvat.

Hedelmäpuut istutetaan myös tänä kesänä, jotta niistä voisi olettaa saavansa satoa siinä vaiheessa kun luultavasti pääsemme muuttamaan tilalle.

Tänä kesänä aiomme vähintään kokeilla olkipaalirakentamista jossain muodossa. Kenties rakennamme tilalle asumiskelpoisen vierasmökin tms. riippuen siitä, missä kunnossa vanha päärakennus oikeasti on. Suurin vanhaan päärakennukseen liittyvä epäilys on asbesti. Se testataan myös tänä keväänä, jonka jälkeen kesän rakennussuunnitelmat saavat lopullisen muotonsa.

Viime vuonna loppusyksystä korjasimme vanhan navetan kattoa, koska siitä puuttui jostain syystä harjapelti. Korjauksen jatkotoimenpiteet ovat edessä nyt alkavana kesänä, sillä navetasta on “Tuholaisen” toimesta purettu mm. yhden kulman tukirakenteita ja poistettu moottorisahalla hirsiä seinistä. Onneksi siinä on lisänä myös kivirunko, sillä muuten se olisi luultavasti romahtanut tuhotöiden seurauksena.

Muita  projektikohteita ovat pienemmän aittarakennuksen lattian uusiminen, rakoliiterin korjaus tai purku, riippuen sen todellisesta käyttökunnosta (sen sisällä oli rakennusjätettä, jossa kenties on myös asbestia), sekä kunnon kasvihuoneen rakentaminen. Kasvihuoneen rakentaminen on näistä rakennusprojekteista ensimmäisenä listalla, sillä sitä olisi tarkoitus käyttää jo tänä kesänä.

Nähtäväksi jää että mitä kaikkea edellämainituista projektikohteista ehdimme oikeasti tehdä edes tänä vuonna, sillä lista on aika pitkä eikä tässä ole kuin merkittävimmät jutut esillä. Jos näiden kimpussa ehtisi askarrella päivittäin, niin koko listan toteuttaminenkin saattaisi olla mahdollista.

Facebooktwittergoogle_pluspinteresttumblr

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *