Paalitaloperhe

Facebooktwittergoogle_pluspinteresttumblr

Perhe aikoo rakentaa itselleen oman kodin olkipaaleista. Tila sijaitsee Joutsassa, hyvien liikenneyhteyksien varrella.

Ansku

1988 syntynyt ravintola-alan sekatyöläinen ja kolmen lapsen äiti. Kotoisin maatilalta, jossa kasvoi sekalainen valikoima eläimiä, on ollut ankkoja, kanoja, hanhia, kalkkunoita, fasaaneja, lampaita, hiehoja ja sikoja, kissoja sekä koiria. On kiinnostunut ruuasta ja sen alkuperästä. Kirjoittelee lähinnä piharakentamisesta ja kasveista. Satunnaisesti saattaa kirjoittaa sisustuksesta ja tilaratkaisuista. Saattaa joskus perehtyä maatiaisrotuisiin eläimiin ja niiden kasvatukseen.

Ipe

1984 syntynyt  yrittäjä sekä valokuvaaja ja edellä mainittujen kolmen lapsen isä. Kotoisin myös maalta, mutta ei varsinaisesti maatilalta. On kiinnostunut liiketoiminnan kehittämisestä, monenlaisista luovista jutuista sekä myös politiikasta. Tiivistetysti ilmaistuna kyseessä on luova visionääri ja itsenäinen ajattelija.

Lapset

Tyttö syntynyt helmikuussa 2012, odottaa innolla omaa kotia, jossa oma huone. Auttaa mielellään kaikessa, varsinkin jos apua ei tahdota.

Poika syntynyt maaliskuussa 2014. Ketterä pikku riiviö, jonka on pakko saada tehdä kaikkea, mitä siskokin.

Vaus syntynyt syyskuussa 2015, opettelee pysymään isosisarusten tahdissa.

 

 

Mukana menossa myös kaksi kissaa; Epeli ja Pimu.

 

 

Facebooktwittergoogle_pluspinteresttumblr

3 Comments

 1. Timo

  Mielenkiintoinen juttu tuo paalitalo! Oletteko saanneet jo jotain aikaiseksi paalitalon suhteen?
  En ole itse rakentamassa nyt paalitaloa, mutta homma on kiinnostanut aika paljon ja olen lukenut eri lähteistä paalitalon rakentamisesta, enkä pidä lainkaan hassumpana ideana rakentaa paalitaloa.
  Hartolassa asutaan vanhassa “vennamolaisessa” rintamamiestalossa maatilalla, joka alkaa olemaan aika finaalissa. Uutta taloa mekin on haikailtu, mutta ei olla saatu oikein aikaiseksi, tonttia kyllä meilläkin riittää, puita on omasta takaa ja olkiakin tulee, pieni paalainkin on, saveakin löytyy.
  Syksyn jatkoa sinne Joutsaan!
  t: Timo

  Reply
  1. rakentajaperhe (Post author)

   Hei! Tämä kesä on mennyt kaivinkonetta korjaillessa, mutta nyt syksyllä on tavoitteena saada piirustukset kuntoon ja luvat haettua. Seuraava vaihe onkin sitten päätös siitä, käytetäänkö rakentamiseen puuta omasta metsästä vai ostopuuta. Joka tapauksessa ensi kesänä on tarkoitus saada runkoa pystyyn ja muutenkin edistettyä rakennusta mahdollisimman paljon.

   Oletkin varmaan jo tutustunut strawbale.comiin, joka on maailman johtava paalirakennussivusto. Heiltä löytyy paljon tietoa ja osaamista paalirakentamisesta, vaikkakin toki keskittyen Yhdysvaltoihin. Jos kiinnostusta (ja budjettia) löytyy, kannattaa tutkia heidän kurssi/työpajatarjontaansa, niin pääsisi osallistumaan ihan oikeaan rakennusprojektiin ja näkemään otetutuksen ihan käytännössä.

   Teillä on sikäli hyvä tilanne, että kun on asumiskelpoinen talo ja alla, niin uutta voisi rakentaa hitaasti ja harkiten, kun ei ole kiire saada valmista 🙂

   Ansku

   Reply
 2. Timo

  Hei! Omaa puuta kannattaa kyllä käyttää (ainakin minun mielestäni), kun paalitaloon menee aika järeää puutavaraa, joka maksaa melkoisesti ostettuna. Sahattuna kenttäsirkkelillä omasta metsästä sille ei tule niin paljoa hintaa.
  Tämä puutavara on tietysti sellainen asia, joka jakaa mielipiteitä, mutta minulla on itselläni alkeellinen kenttäsirkkeli ja puutavara ei ole ollut ongelma rakentamisessa.
  Suomalaisiakin paalitalojen rakentajia on ja joidenkin nettisivuja ja blogeja olen lueskellut mielenkiinnosta.
  Olen myös seurannut Tanskalaisen maajussin talon rakentamista, vaikka se ei olekaan paalitalo, vaan perinteinen palkkitalo. Frank on saannut talonsa aika hyvin tehtyä. Mielenkiintoinen on sekin projekti ollut.
  Toivottavasti kaivinkone on tullut kuntoon 🙂
  Timo

  Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *