Omavaraisen viljelijän kirjavinkki

Facebooktwittergoogle_pluspinteresttumblr

Tavoitteenamme on saada itse kasvatettua suurin osa ruuastamme ja se mitä ei saada kasvatettua ostetaan mieluiten lähituottajilta. Lisäksi kalastus ja metsästys ovat osa ruokatalouttamme. Suurin tekijä omavairaisuudessa on kasvinviljely, meillä on kin tavoitteena saada reilunkokoinen kasvimaa, jossa mahtuu kierrättämään eri lajeja maan laadun parantamiseksi ja tuholaisten torjumiseksi. Tähän tarkoitukseen olemmekin ostaneet hyllyymme useita viljelyä käsitteleviä kirjoja, lähinnä aina kun sopiva kirja on sattunut löytymään.

Tähän asti olemme ostaneet kaikki siemenet valmiina, mutta mielessä on ollut myös mahdollisuus kerätä itse siemenet kasveista. Kauppareissulla sattui käteen osumaan tarjouskorista kirja, joka opastaa monien kasvien siementen keräämiseen ja säilyttämiseen. Osa kasveista on sellaisia, joita ei Suomen oloissa kasvateta kuin kasvihuoneissa, jos niissäkään, mutta monet ovat ihan meille tuttuja lajeja. Kirja vaikuttaa ohjeissaan melko perusteelliselta, joten luulisi näillä ohjeilla siementen keräämisen onnistuvan. Kirja myös kertoo, miten eri kasvit pölyttyvät.

 

siemenkirja

Kuva napattu Adlibrikseltä , josta voi myös kyseisen kirjan tilata omaksi tiedonlähteekseen.

Viljelykasvien lisäksi pitäisi perehtyä myös villiyrtteihin ja niiden käyttöön. Tällä hetkellä käytämme luonnosta lähinnä sieniä, marjoja ja nokkosta, kuusenkerkkiä satunnaisesti. Tässä olisikin siis huomattavasti petrattavaa ainakin meidän kohdallamme. Villiyrtit nimittäin ovat edullisia ja usein kovin ravintorikkaita, joten niiden hyödyntäminen olisi fiksua.

-Ansku

Facebooktwittergoogle_pluspinteresttumblr

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *