Nikkarointia asumisviihtyvyyden parantamiseksi

Facebooktwittergoogle_pluspinteresttumblr

Alle vuoden ikäisenä kävelemään oppineen taaperomme harmiksi piti vähän nähdä vaivaa ja lopputulos on tässä:

Kissanvessarakennus

Pikku poikamme on edelleen erittäin kiinnostunut kissanvessoista, jonka huomaa tästäkin kuvasta kun tarkkaan katsoo. Kuvaan saatiin sattumalta myös yksi kolmesta käyttäjästä. Jos käyttäjän asennosta ja ilmeestä pitäisi jotain päätellä, niin joko rakennelma tai kuvaaja ei miellytä.

Tekaisin tuon rakennelman pre-cuttina, eli (itse tehdyistä) valmiista osista paikan päällä kasaan. Viimeistelyyn tarvitsi hieman nauhahiomakonetta parissa paikassa, mutta muuten osat sopivat paikoilleen suunnitelman mukaisesti. Kissamme sopeutuivat muutokseen nopeasti ja lihavinkin mahtui oviaukosta laitoja hipoen sisään, mutta taaperomme tyytyi vain ojentelemaan käsiään (sekä myös tavaroita) kulkuaukosta sisään. Taustalla olevasta ovesta pitää ottaa vielä kahva irti ja laittaa joku kiva kangas tms. eteen roikkumaan.

Vessarakennus on tehty 12mm:n vanerista muuten, paitsi kaareva etulevy on 4mm vahvuinen. Kasaus on toteutettu pienillä ruuveilla, joita kului vähän toistasataa. Sisällä pohjaa peittää ohut muovi, joka tosin korvattaneen piakkoin vahakankaalla ja/tai hieman paksummalla muovilla.

Kissanvessarakennus-sisältä

Rakenneratkaisu on yksinkertainen, mutta luja. Hiekkalapio ja hiekat olisi myös tarkoitus sijoittaa tuonne sisälle. Lapio kenties kulkuaukon yläpuolelle roikkumaan ja hiekat jollain ratkaisulla katettuun osaan niin, ettei säkkejä revitä riekaleiksi ennen aikojaan.

Facebooktwittergoogle_pluspinteresttumblr

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *