Mielenkiintoinen talopakettivalmistaja

Facebooktwittergoogle_pluspinteresttumblr

Ipen sisko vinkkasi meille uudehkosta valmistalotehtaasta nimeltä Pohjolan  Ekotalo. Erikoisen tästä talovalmistajasta tekee se, että he pyrkivät ekologisiin ja kestäviin ratkaisuihin. Eristeenä käytetään ekovillaa, joka valmistetaan puukuidusta, talon senärakenne on täysin muoviton ja mikä parasta, taloon on mahdollista valita painovoimainen ilmanvaihto. Nykyisin suurin osa taloista varustetaan sähköisellä ilmanvaihdolla ja lämmöntalteenotolla, mikä on sinänsä hyvä, mutta silloin talon sisäilman laatu on kokonaan sähkön varassa. Minulle se taas tarkoittaa sitä, että pitäisi olla omaa sähköntuotantoa niin paljon, että saa ilmanvaihdon pyörimään, vaikka verkossa olisi millaisia häiriöitä tahansa.

ekotalo109

Ekotalo 109 julkisivu, puolitoistakerroksinen malli

Ekotalolla on myös ekologinen lämmitysjärjestelmä, joka on yhdistelmä puuta, aurinkoa ja sähköä. Tällöin talvella käytetään lämmönläteenä takkaa, jossa on vesikierto (vesitakka) ja kesällä aurinkokeräimiä. Sähkövastukset varmistavat peruslämmön, jos talo on pidempään tyhjillään esimerkiksi lomamatkan vuoksi. Tällöin lämpö jaetaan mieluiten vesikiertoisella lattialämmityksellä, joka on ehdottomasti mukavin lämmitysmuoto kattolämmtyksen kanssa.

 

Ekotalon talomalleista miellyttävin olisi meille 109 yläkertavarauksella, siinä olisi tarpeeksi huoneita ja pohjaratkaisu vaikuttaa hyvinkin toimivalta. Hintaa tälle talolle tulisi muuttovalmiina (yläkertavarauksella) 165 500€ + rahdit ja mahdolliset lisätoiveet (marraskuu 2014). Hintakaan ei siis ole laatuun verrattuna kovinkaan korkea. Toki tuohon sitten lisätään tontti, maanrakennus, pihatyöt, erikoisemmat perustukset, jätevesijärjestelmät jne, eli rakentamisen kokonaiskustannus nousisi toki suuremmaksi.

talon 109 alakerta

talon 109 alakerta

109ylakerta

Talon 109 yläkerta, noin 55 nelötä.

Ekotalolla ei onneksi tarvitse tyytyä vain valmiisiin malleihin, sillä he ovat valmiita tekemään taloja myös asiakkaan omien suunnitelmien pohjalta. Kaiken kaikkiaan vaikuttaa mahtavalta talopakettivalmistajalta, kun vertaa aiemmin löytyneisiin vaihtoehtoihin. Meidän rakennuksemme ei kuitenkaan tule tältäkään tehtaalta, mutta jos tämä olisi ollut pakettiratkaisuja etsiessämme tarjolla, olisimme ehkä joutuneet antamaan tälle paketille mahdollisuuden, niin hyvä kokonaisuus tässä kuitenkin on. Vaikka Ekotalo onkin vaikuttava ja paras tähänastisita tarjokkaista, aiomme silti rakentaa itsellemme paalitalon, olkipaaleista. Se luo rakenteisiin mahdollisuuksia, joita muut materiaalit eivät tarjoa ja on lisäksi ekologinen, edullinen ja terveellinen seinämateriaali.

 

Kuvat ja tiedot Ekotalojen tekniikasta www.ekotalo.fi

 

-Ansku

Facebooktwittergoogle_pluspinteresttumblr

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *