Sadonkorjuu osa 2

Facebooktwittergoogle_pluspinteresttumblr

Keäkurpitsojen lisäksi meillä oli kasvamassa muutama talvikurpitsan taimi. Kylmän kesän takia nämäkään eivät tuottaneet paljoa, mutta kuitenkin saimme kolme kohtuullisen kokoista kurpitsaa pellosta. Jättikurpitsa on miedon makuinen ja monikäyttöinen. Siinä on runsaasti karoteenia ja vitamiineja.

Kurpitsa kasvamassa

Kurpitsa kasvamassa

Talvikurpitsa säilyy kellarissa useita kuukausia ja todistettavasti huoneenlämmössäkin viikkoja, kunhan sitä ei avaa. Avattuna kurpitsa säilyy jääkaapissa/viileäkaapissa noin viikon, joten se kannattaa käsitellä nopeasti pakkaseen, säilykkeiksi ja hilloiksi. Me söime kurpitsamme tuoreina, emme pakastaneet sosetta ja viimeinenkin kurpitsa saatiin syötyä loppuun marraskuun alussa.

Kurpitsa

Kurpitsa, vieressä teepannu kertomassa koosta

Jättikurpitsan käsittely on helpoa, varsinkin jos siitä ei tahdo tehdä lyhtyä. Pitää vain ottaa siemenet ja kuori pois ja lopun voikin keitellä soseeksi ja käyttää haluamiinsa ruokiin. Kurpitsakuutioita voi myös paahtaa pannulla. Me teimme kurpitsasta kurpitsa-perunasosetta, linssi-kurpitsakastiketta, kurpitsariisiä, paahdettua kurpitsaa, kurpitsakeittoa ja kurpitsalettuja.

Kurpitsa, jonka siemenet on poistettu

Kurpitsa, jonka siemenet on poistettu

 

Kurpitsasta tulee melko paljon biojätettä, sillä kuori on paksuhko

Kurpitsasta tulee melko paljon biojätettä, sillä kuori on paksuhko

Pienin kurpitsoista päätyi lyhdyksi, sillä tyttö tahtoi askarrella sellaisen isin kanssa. Lyhty olikin oikein hieno, mutta nyt jo pilaantunut.

 

-Ansku

 

Facebooktwittergoogle_pluspinteresttumblr

1 Comment

  1. Jarmo

    Terveisä Sörkästä. Tää on siisti blogi! Onnea ens vuoteen. Koitan tulla käymään

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *