Raivaustöitä

Facebooktwittergoogle_pluspinteresttumblr

Tilallamme on paljon roskaa, romua ja muuta tarpeetonta ja osittan haitallistakin materiaalia. Aiempi omistaja on kipannut kaiken maallisen omaisuutensa pihalle ja levitellyt sitä ympäri pihapiiriä. Ennen kun pääsemme aloittamaan rakennusprojektia, meidän pitää saada suurimmat romut raivattua pois maastosta ja purettua muutama turha rakennus.

Vanha puimakone navetassa

Vanha puimakone navetassa

Navetta oli täynnä sekalaista pientä rojua, lähinnä puisia esineitä. Suurin yksittäinen tuhottava esine oli vanha puimakone. Leka ja kirves sekä vasara olivat kovassa käytössä tätä purettaessa. Löytyipä navetan uumenista muutama käyttökelpoinen juomalasi ja muutama muukin mielenkiintoinen esine. Ipen veljen vaimo löysi myös jonkin laatikon, josta hän tuunasi itselleen kynsilakkahyllyn. Navetan raivaamisessa meni muutama työpäivä kahden ihmisen voimin. Kaikki poltettavaksi kelpaava poltettiin, jotta saatiin tilaa olkipaaleille. Metalliromu kerätään erikseen, sillä se löytää helposti uuden omistajan. Kaikki sekalaisempi roska on kerätty muutamaan Iso Vihree-säkkiin, jotka olivat vertailumme perusteella edullisimpia suursäkkejä, kun tarve on vain muutaman säkin luokkaa.

 

Peltivajan päädyn romukasa

Peltivajan päädyn romukasa

Pahin romukeskittymä on vanhan saunan ja jonkinlaisen peltivajan lähistöllä. Sieltä löytyy niin nojatuolia kuin ulko-oveakin. Taisi olla muutamat sukset ja sauvatkn paiskattu vajan taakse. Lisäksi rakoliiteri on täynnä erilaisia puunpalasia lattialaudoista ikkunanpokiin. Onneksi puun saa poltettua helposti. Rakoliiteri ja navetta täytyi saada nopeasti raivattua, jotta saatiin tilaa olkipaaleille, joiden puimista ei voinut enää kovin pitkään lykätä. Puimahommista sitten myöhemmin lisää.

 

Vielä siis on raivaamatta tuo peltivajan lähiympäristö, muutamat pienet kohdat pihapiirissä ja reino-saranoilla varustettu aitta. Mikä mainio keksintö onkaan tuo, että korvaa saranat aamutossuilla. Saattaa tosin olla, että joudumme nämä vaihtamaan metallisiin jossain vaiheessa, vaikka samaan luovuuteen tuskin päästään.

Reino-tossuista valmistetut saranat

Reino-tossuista valmistetut saranat

 

-Ansku

 

Facebooktwittergoogle_pluspinteresttumblr

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *