On siis kevät…

SAM_0726
Facebooktwittergoogle_pluspinteresttumblr

Kevät saapui ja lumet sulivat. Kevään ensimmäinen hommahetki tilallamme sisälsi auringonkukkien siemenien kylvämistä lasten kanssa (kilo linnunsiemeniä eurolla rautakaupasta), mansikan talvehtimisen tutkimista (näytti olevan elossa), kurpitsamaan peittämisen pressuilla (vuohenputken kasvun vähentämiseksi) sekä pohdintaa kasvihuoneen ja puuceen paikoista. Puucee on lähes välttämätön, jos tilalla aikoo tehdä useamman tunnin hommia, joten se rakennetaankin mahdollisimman pian. Nyt on myös paras aika siivota rojuja pois maasta, kun kasvusto ei ole vielä ehtinyt peittää kaikkea alleen.

 

 

Kurpitsamaa, mansikkamaa ja navetta

Kurpitsamaa, mansikkamaa ja navetta

Mansikkamaalta puuttuu vielä 13 tainta, ne ostamme heti kun niitä on täältä Rautiasta tai torilta saatavilla. Nyt maassa kasvaa Greenfinger-lajiketta, lisätaimet tulevat todennäköisesti olemaan Polkaa, Honeyoeta tai muuta yleisesti saatavilla olevaa lajiketta. Viime talvi oli rankka monille kasveille ja tuhoja alkaa varmasti pikkuhiljaa näkyä. Itse pelkäsin eniten mansikan puolesta, sillä osa pistokkaista ei ollut vielä ehtinyt kunnolla juurtua ja lumeton alkutalvi oli rankka. Kaikeksi onneksi kuitenkin vain pari pistokasta vaikutti paleltuneen täysin, muissa näkyi jo kasvun alkua, joten toivoa mansikkasadosta on vielä tälle vuodelle.

Mansikkamaa kesä 2015

Mansikkamaa talven jäljiltä

Mansikkamaa talven jäljiltä

 

 

Mansikka, Greenfinger

Mansikka, Greenfinger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Raparperi oli myös selvinnyt talvesta kunnialla ja puskikin reippaasti uusia alkuja maanpinnalle. Ei mene enää kauaa, että saadaan taas kevään ensimmäiset raparperikiisselit keitettyä. Raparperille emme ole tehneet mitään, sillä se on kasvanut aivan rauhassa omalla paikallaan ja tuottanut mielettömästi satoa. Liekö syynä lajike, joka on tuottoisa, vai onko paikka poikkeuksellisen suotuisa raparperille? Tiedä häntä, mutta eipä toimivaa yhtälöä kannata lähteä sörkkimään.

Raparperi

Raparperi

 

Puuceen rakentamiseen löytyy ohjeita, vinkkejä ja neuvoja Käymäläseura Huussin sivuilta. Päädyimme siihen, että huussrakennus sekä käymälä kannattaa rakentaa itse, sillä ostettuna olisi niille tullut hintaa reilusti yli 500€, mikä on minusta liikaa ulkohuussin hinnaksi.

 

-Ansku

 

Facebooktwittergoogle_pluspinteresttumblr

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *