Kesähiljaisuus katkeaa

Facebooktwittergoogle_pluspinteresttumblr

Blogimme on ollut kesän hiljaa monestakin syystä. Itse satuin työllistymään toukokuussa paikalliseen hotelli-ravintolaan Aattoon ja Elliin, joka on tuttu mm Jyrki Sukulan “Hotellit Kuntoon” ohjelmasta. Ohjelman jälkeen hotellin yrittäjä oli kuitenkin vaihtunut, sillä aiempi yrittäjä koki konkurssin. Aatto ja Elli tarjoaa majoitusta, lounasta sekä ravintola Kellarissa A’la Carte listalta ruokaa sekä pubityyppistä anniskelua. Kauaa en kuitenkaan ehtinyt työssä olla, sillä Paalitaloperhe kasvaa lähitulevaisuudessa yhdellä jäsenellä, ja jäinkin äitiyslomalle elokuun alussa. Työkiireet, joihin yhdistettiin lasten hoitopaikan etsiminen ovat siis rajoittaneet omalta osaltani kirjoittelua. Lapsille löytyi kuitenkin heinäkuuksi paikka päiväkodista ja nyt he ovat siirtyneet perhepäivähoitajalle, jossa molemmat viihtyvät mainiosti. Tyttö tarvitsikin jo leikkikavereita ja pojallekin tekee hyvää olla välillä erossa vanhemmistaan. Molemmat siis jatkavat hoidossa myös uuden tulokkaan synnyttyä.

Lisämausteena työkiireisiin nettiyhteytemme oli toimimatta lähes koko kesäkuun. Ensin modeemi sanoi sopimuksensa irti ja odoteltiin uutta modeemia, sitten kävi ilmi, että myös asuntomme piuhoissa on jotakin häikkää ja niitäkin säädettiin ja kaiken kukkuraksi uuden modeemin johto oli viallinen ja sekin piti vaihtaa. Joka välissä netti siis toimi päivän tai pari ja oli sitten taas viikon toimimatta. Kun netti saatiin toimimaan, sanoi läppärimme tuuletin sopimuksen lopullisesti irti. Enteitä yhteistyön loppumisesta oli toki jo aiemmin ilmassa, mutta vekotin päätti lopullisesti toimintansa heinäkuun alussa. Sittenpä aloitettiin hauska etsintätyö. Ensin läppäri kävi paikallisella dataliikkeellä huollossa, he siis avasivat koneen ja katsoivat olisiko heidän yhteistyökumppaneillaan sopivaa osaa tarjolla. No, eipä ollut sopivaa osaa, joten eikun itse metsästämään. Jyväskyläläinen Kampus Data (nykyisin Multitronic) oli jo aiemmin lupaillut, että heiltä saisi koneeseemme varaosia, jos tarvetta ilmenee. Hyllyssä ettei heillä kuitenkaan sopivaa osasta ollut, joten se jouduttiin tilaamaan saksasta, tähän meni tietysti aikaa viikko jos toinenkin. Kun osa vihdoin saatiin meille, kiikutettiin kone taas DataSeedille, jossa tuuletin vaihdettiin toimivaan. Nyt sekä tietokone että netti toimivat.

Kesän aikana ei paljoa ole ehtinyt tontillakaan tapahtua, johtuen sekä lasten hoitopaikan puutteesta, että sateisesta säästä. Ostimme alkukesästä kaivinkoneen, joka vaati pienimuotoista huoltoa. Heinäkuussa sitä ei kuitenkaan päästy huoltamaan, sillä säät eivät suosineet ulkona tehtävää koneen purkua, puhdistusta ja kasausta. Saimme kuitenkin tilattua öljyjä ja varaosia ja nyt, kun säät vihdoin suosivat, on Ipe päässyt koneen kimppuun. Lisää tietoa ja kuvia kaivuristamme tulee omassa postauksessaan lähitulevaisuudessa.

Kesä on ollut kokonaisuutena niin sateinen ja viileä, että pieni kurpitsamaamme ei ole tuottanut satoa juuri ollenkaan. Ensimmäiset kesäkurpitsat saatiin kerättyä viikko sitten, eivätkä nekään olleet koolla pilattuja. Tuntuu, että sadekautena kasvunsa aloittaneet eivät vieläkään oikein kasva, kun taas myöhemmin kehittyneet ovat ottaneet hurjan kasvuspurtin. Muutenkin kaikki sato on hieman myöhässä. Isäni tomaatit ovat vasta nyt ruvenneet kypsymään, kaikki kerralla totta kai, ja hän toikin meille niitä suuren ämpärillisen ohikulkumatkalla, eivät kuulemma jaksa itse kaikkia syödä.

 

Harmillista on, että kesä on ollut niin kovin sateinen. Nyt kun vihdoin on poutaa, pitäisi kaikki tehdä yhtä aikaa. Luonto on täynnä marjoja, jotka pitäisi saada pakkaseen, mutta samalla pitäisi myös kunnostaa kaivuri ja miettiä syysistutuksia tilalle. Olemmekin ajatelleet lisätä löytämäämme puutarhavadelmaa pistokkaina, ja tehdä siitä aidanteen ojan vierustalle. Lisäksi aikomuksena on saada kurtturuusua myöskin aidanteeksi ojan vierelle. Kurtturuusuhan on haitallinen vieraslaji, joka leviää kaikkialle, ellei estä. Me tahdomme kuitenkin sitä pihaamme, sillä siitä saa parhaan ruusunmarjasadon. Ruusunmarja taas on yksi terveellisimmistä marjoista.
-Ansku

Facebooktwittergoogle_pluspinteresttumblr

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *