Harkinnassa laatikkopyörä

Facebooktwittergoogle_pluspinteresttumblr

Meillä on taloudessa käytössä vain yksi auto ja yksi ajokortillinen ihminen tällä hetkellä. Ajokorttien määrä taloudessamme tulee toki jossain vaiheessa tuplautumaan, kunhan sellaisen itselleni hankin, mutta autojen määrää emme tahtoisi lisätä, ellei ole aivan pakko. Tämä tarkoittaa sitä, että kolmen lapsen kanssa pitäisi pystyä kulkemaan jotenkin helposti, kohtuu nopeasti lyhyehköjä matkoja (tilalle, kauppaan, päiväkotiin jne). Lapset ovat vielä pieniä, joten omat polkupyörä jokaiselle ei ole toimiva ratkaisu, vanhinkaan kun ei osaa vielä itse kunnolla polkea ja nuorin ei ole vielä syntynyt. Koko porukan yhteisiä pyöräretkiä voi siis kuvitella saavansa onnistumaan joskus viiden vuoden päästä, ja siihen asti emme ehkä malta odottaa.

Mitä sitten tarvitaan, jotta lasten kanssa pääsee helposti kulkemaan? Yhden tai kahden lapsen kanssa valintana olisi ehdottomasti laadukas polkupyörä hyvällä peräkärryllä. Peräkärryyn mahtuisi yksi tai kaksi lasta, hieman ostoksia ja olisi sateensuoja pään päällä. Kolmen lapsen kärryjä ei kuitenkaan ole olemassa. Kolmas lapsi pitäisi siis saada istuimeen tarakalle, nykyinen laki vain on hieman epäselvä, sillä se sallii vain kahden lapsen kuljettamisen pyörällä. Peräkärryjä on monen laatuisia ja hintaisia, halvimmat taitavat olla alta 100€, kalleimmat yli tonnin. Todennäköisesti käytössäkin on eroja. Jos peräkärryn hankinta on ajankohtainen, suosittelen tutustumaan Tavarafillarin perävaununvalintaopastukseen ja erilaisiin käyttökokemusvertailuihin. Tavarafillari on siis hyötypyöräilyyn keskittynyt sivusto, josta löytyy tuotearvioita, käyttökokemuksia ja vinkkejä siihen, millainen pyörä olisi juuri tilanteeseen X sopiva.

Kolmen lapsen kanssa ainoa kaikki lapset sateensuojaan päästävä vaihtoehto on laatikkopyörä. Laatikkopyöriäkin on todella monenlaisia ja monen kokoisia, löytyy yhdelle, kahdelle ja jopa neljälle lapselle sopivia pyöriä. Lisäksi laatikkopyörässä voi kuljettaa ostoksia reilummankin satsin. Tavarafillari on esitellyt näitäkin hyvin kattavasti. Laatikkopyörän suurin huono puoli on hinta. Halvimmillaankin pieni laatikkopyörä maksaa toista tonnia, kalleimmillaan varmasti kymppitonnin. Tällä hetkellä laatikkopyöriä ei juurikaan liiku käytettynä, sillä ne ovat vielä melko uusi ilmiö Suomessa. Yksi edullisimmista laatikkopyöristä on Babboe, jolla onkin melko kattava valikoima erilaisia laatikkopyöriä. Meidän tarpeisiimme sopivia malleja heillä on kaksi: Babboe Big sekä Babboe Curve. Molempien kyytiin saa laittaa maksimissaan neljä lasta, tai 100kg kuormaa. Lisäksi tarakalle voi lastata lisää kuormaa, jos tarvetta on. Molemmat mallit on mahdollista ottaa sekä sähköavusteisena tai ilman sähkömoottoria. Jos pyöräilee pidempään tai mäkisessä maastossa eikä rankka treeni houkuta, lienee fiksua valita sähköistetty pyörä.

Noista kahdesta olen taipuvainen valitsemaan Babboe Bigin, sillä se on piirun verran halvempi. Lisävarusteiksi tarvitsee toki sadesuojan pyörälle (varastointia varten), kuljetuskoppaan kuomun (suojaamaan lapsia) ja kenties istuimet pienemmille lapsille. Kokonaishinnaksi tulee tällöin suurinpiirtein 2500€. Laatikkopyörässä on valmiina turvavyöt neljälle lapselle, ja jo parin-kolmen kuukauden ikäistä vauvaa voi kuljettaa turvakaukalossa tai vauvoille suunnitellussa pyöränistuimessa, yli 8kk ikäisille on omat istuimensa ja sitten on vielä 1,5v-> ikäisille omat hieman lisätukea tuovat istuimensa. Jos aikomuksena on ajella myös talvella, kannattanee sijoittaa talvisettiin, eli nastarenkaisiin, jolloin ajelu on turvallisempaa. Halutessaanhan laatikkopyörän voi koristella hyvinkin persoonallisesti, siihen on jopa saatavilla valmiita tarrasettejä. Lisäksi kannattaa panostaa kunnolliseen lukkoon, olisi nimittäin sääli jos usean tonnin pyörä lähtee varkaisen mukaan.

Babboe Big, kuvan lähde http://babboecargobike.com/wp-content/uploads/2014/07/babboe-big-bakfiets-informatie.jpg

Babboe Big, kuvan lähde http://babboecargobike.com/wp-content/uploads/2014/07/babboe-big-bakfiets-informatie.jpg

-Ansku

Facebooktwittergoogle_pluspinteresttumblr

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *