Ensimmäinen istutus!

Facebooktwittergoogle_pluspinteresttumblr

Sain ystävältäni palasen ruusujuurta, sillä hänellä ei ollut sille enää paikkaa omassa pihassaan.  Ruusujuuri löysi paikkansa piha-alueen reunalta, toivottavasti se ehtii juurtua ja selviää ensimmäisestä talvestaan kunnialla. Kun piha on valmis, katsomme vielä paremman paikan tällekin kasville, nyt se täytyi vain saada pikaisesti maahan jatkamaan kasvamista.

Ruusujuuri vasta istutettuna

Ruusujuuri on maksaruohoihin kuuluva kasvi, jota markkinoidaan Pohjolan Ginsenginä, ja se menestyykin lähinnä Skandinaviassa, Alpeilla ja Venäjän pohjoisosissa. Nimensä ruusujuuri on saanut juurakkonsa ruusuisesta tuoksusta. Ruusujuuri kukkii kesällä kauniin keltaisena, kuten monet muutkin maksaruohot. Ruusujuuren väitetään parantavan muistia, normalisoivan kolesterolia ja verenpainetta sekä tukevan immuunijärjestelmää. Jos kaikki markkinointiväitteet pitävät paikkansa, kasvaa meillä todellinen superrohto tilallamme!

Lähde: Ruusujuuri

Lisäksi isäni toi meille muutaman omista metsäistutuksistaan ylijääneen kuusentaimen, jotka löysivät paikkansa tontin reunoilta. Tyttömme istutti kolme niistä omin pikku kätösin vaarin avustaessa.

-Ansku

 

Facebooktwittergoogle_pluspinteresttumblr

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *