Asumisesta ja kiinteistönvälityksestä

Facebooktwittergoogle_pluspinteresttumblr

Asumme vielä Jyväskylässä, noin tunnin matkan päässä tilaltamme. Helpompaa ja tehokkaampaa olisikin asua Joutsassa, lähempänä rakennuspaikkaa, jolloin ajomatkoihin ei tuhlaantuisi järjettömästi aikaa ja työmaalle lähteminenkin olisi helpompaa. Rahaakin säästyisi, kun bensaa ei kuluisi turhiin ajoihin edestakaisin. Lisäksi nelihenkinen perheemme toki mahtuu edelleen asumaan kaksiossa, mutta Ipe tarvitsisi työhuonetta, jossa voisi työskennellä rauhassa päivällä ja jatkaa töitä myös lasten mentyä nukkumaan. Eli tarvitsemme siis lisää tilaa, vähintään kolmion, jotta saadaan oma huone joko lapsille tai työskentelylle.

Nykyisen asuntomme pohjapiirros

Nykyisen asuntomme pohjapiirros

Keväällä laitommekin asuntomme Jyväskylän keskustassa myyntiin toiveenamme saada se nopeasti myytyä jotta pääsisimme muuttamaan lähemmäs tilaamme. Harmillista kyllä, emme tainneet tehdä kovin hyvää valintaa kiinteistövälittäjän suhteen ja asunto on edelleen myymättä. Toki asuntomme on kallis kaksio ja markkinatilanne on huono, jolloin kalliimmat asunnot liikkuvat hitaammin ja olemme myös saaneet huomata, että asuntokauppa liikkuu hitaasti. Monet ovat olleet kiinnostuneita, mutta kun oma asunto on pohjalla myymättä, ei voida ostaa uutta, vaikka kiinnostusta olisikin. Näin ollen olemme siis koko kesän kulkeneet Joutsa-Jyväskylä väliä, joka on jonkin verran hankaloittanut projektin etenemistä.

 

Tästä olemme oppineet, että kannattaa luottaa intuitioon ja omaan vaistoon ihmisestä, varsinkin kun on kyse isommista kaupoista. Ensimmäisen välittäjämme löysimme rakentaminen ja talotekniikka- messuilta, joissa he mainostivat yrityksensä toimintaa ja tarjosivat jonkinlaisena kampanjana asunnon välitystä vain 500€ palkkiolla. Ajattelin, että parempihan se on, jos selviää myynnistä halvemmalla, kun kohteena kuitenkin on huoneisto, jonka myynnin ei pitäisi olla kovin hankalaa… Kuinka väärässä voi ihminen olla! Ensivaikutelma välittäjästä ei ollut kovinkaan positiivinen, lähinnä tuntui, että hän ei oikein tiennyt, mitä on tekemässä. Hän vaikutti epävarmalta ja ujohkolta. Asunto saatiinkiin nopeasti nettiin myyntiin. Hieman ihmettelin, että miksi en pysyt sitä löytämään oikeilla hakukriteereillä (kaksio, keskusta, jyväskylä jne), mutta en sitten sen tarkemmin tutkinut asiaa, kun ilmoitukseen kuitenkin löysi välittäjäfirman sivujen kautta. Muutamaa viikkoa ennen sopimuksen umpeutumista huomasin, että asuntomme kaupunginosaksi oli laitettu Harju (sellaista kaupunginosaa ei tässä kaupungissa ole, vaikkakin tuossa harju onkin keskellä kaupunkia). Pyysin sitten välittäjää vaihtamaan kaupunginosan oikeaksi, jotta oikea asiakaskunta löytäisi kohteen. Muuttivathan he kaupunginosaa, uusi versio oli Ydinkeskusta (asunnonmyyntisivustojen hakukone tunnistaa vain täsmälliset ilmaukset, esim. keskusta, kuokkala, kortepohja jne), vaikka parin korttelin päässä oli myynnissä toinen kohde ja siinä kaupungnosatieto oli täysin oikein. Tämän kaiken lisäksi he olettivat että me katsomme itse netti-ilmoituksesta näytön ajankohdan, ja ilmoittivatkin näytöistä meille pahimmillaan vain 10min ennen näytön alkamista! Kaiken huipuksi olimme erään näytön alla jättäneet sohvapöydälle Mormonin Kirjan, jonka naapurirapussa asuvat mormoniherrat olivat meille antaneet, kotiin palattuamme löysimme kirjan vierestä lapun, jossa välittäjämme kertoi meille “kaikella kunnioituksella” että Jeesus on vapahtaja ja Herra ja jättämämme kirja harhaoppisten löpinää. Sopimuksen uusimisen tullessa ajankohtaiseksi päädyimmekin vaihtamaan välittäjää, sillä tuntui ettei yhteistyöstä tämän yrityksen kanssa tule yhtään mitään.

 

Uusi välittäjämme on Asuntokeskus Puttonen & Seppänen ja yhteistyö heidän kanssaan on sujunut tähän asti mainiosti. Ensivaikutelma oli mukava, asiantunteva ja reipas. Sopimukset tehtiin ripeästi ja meitä on informoitu myynnin etenemisestä kiitettävästi. Välittäjämme on aina varmistanut näyttöajankohdan sopivuuden meiltä ja hän on ollut aina ajoissa (näyttöihinkin hän on saapunut 10-30min ennen näytön alkua). Jokaisessa heidän pitämässään näytössä on ollut kävijöitä (ensimmäisellä firmalla ei ollut kävijöitä näytöissä kuin muutamia) ja ensi viikolla selviää, josko yksi kiinnostunut ostaisi tämän asunnon meiltä. Kaiken kaikkiaan voin tähänastisella kovin rajallisella kokemuksella suositella Puttosta & Seppästä asunnonvaihtoa miettiville täällä Jyväskylässä.

Näkymä terassiltamme sisäpihalle

Näkymä terassiltamme sisäpihalle

Kunhan saadaan tämä asunto alta pois, niin etsimme Joutsasta meille sopivan kolmion tai neliön joko omaksi tai vuokralle. Siitä sitten myöhemmin lisää.

-Ansku

Facebooktwittergoogle_pluspinteresttumblr

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *